Nigeria Army, Navy and Police Force Past Question and Answers

SHARING IS CARING


Get the Nigerian Army, Nigerian Navy, or Nigeria Police Force Recruitment and others past Questions and answers here. See how to download this below;Nigeria Army, Navy and Police Force Past Question and Answers

For you to be successfully accepted into any of the above-listed forces in Nigeria, you have to pass through their exam and that’s why you need to study its Past Questions and Answers?



However, Statistics have shown that in a number of hundred questions, verbatim 30 questions are being repeated randomly.

 

Check for the sample questions of each of the force and how to get the FULL PAST QUESTION OF ANY OF THE FORCE RECRUITMENT.

Nigerian Army Sample Questions

1. SON means ..

(a) The male child of a couple


(b) Son of the great Notredemus

(c) Standards Organization of Nigeria


(d) None of the above

2. AIE in Finance and Accounts means:


(A) Authority to Incur Expenses

(B) Authority to Incur Expenditure

(C) Authority to Involve Experts

(D) Authority to Incure Expenses

3. NHIS means

a). National Health Insurance Scheme


b). Nigerian Health Insurance Scheme

c). National Health Insurance Sector

d). Nigerian Health Insurance Sector

4. In the Marxist theory, those who live by selling their labour are called

a). Bourgeoisie

b). Proletariats

c). Feudal lords

d). Slaves

5. Which of the following is NOT an acceptable means of achieving democracy

a). Referendum

b). Recall

c). Initiative

d). Plesbicites

 

Nigerian Navy Sample Questions.

1: Which of the following is the core duty of the Nigeria Navy?
(a) Persecuting of offenders
(b) Enforcing the law
(c) Insurance of Nigerian safety
(d) Deporting of foreigners
Answer: C

2: The NN was brought out of the Nigerian police force (NPF) in
(a) 1946
(b) 1956
(c) 1958
(d) 1964
Answer: C

3: The NN was formally established by the act of parliament
(a) 1963
(b) 1957
(c) 1964
(d) 1976
Answer: A

4: The first African country to introduce e-passport was
(a) South Africa
(b) Ghana
(c) Liberia
(d) Nigeria
Answer: D

5: How many comptrollers general has the NN gotten since the inception till
date?
(a) 10
(b) 12
(c) 8
(d) 15
Answer: B

Nigeria Police Force Sample Questions

1). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986

2). When did Nigeria got her Independeence?
ANSWER: 1 october 1960

9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?

ANSWER: 1986

3). When did Nigeria got her Independeence?
ANSWER: 1 october 1960

4). who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari

5) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930

 

How to Download Any of the Past Questions:

To get the full past question of any of the Nigerian force recruitments, you have to know that each of them cost 2,000.00 naira only.

That means, if you are looking for the Nigerian Army past question, you’ll have to pay 2000naira and likewise others.

See The Payment Detail Below.

Account Name: Unwana Imoh Asuquo
Bank: Access Bank (Diamond)
Account No.: 0105207978

After Payment, Send the following

  • Depositors Name
  • Teller Number (OR you can forward your debit alert to 07026627510)
  • Amount Paid
  • What You Paid For
  • And your favorites Email Address to the Agent number 07026627510.

Please you can call that phone number above to verify before and after payment to avoid confusion.

The purchased Past Questions will be uploaded immediately into your email address within the next 24 hours.

If you have purchased yours any past question, kindly drop a testimony in the comment box below.

 

OTHER PAST QUESTION AVAILABLE

We have almost all the recruitment past questions and answers of your choice. To find out the price of any past question from us, kindly call us on: 07026627510




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: